1,5 evroluk apodiksi kesmedi diye 1.000 evro ceza yedi! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

1,5 evroluk apodiksi kesmedi diye 1.000 evro ceza yedi!

1,5 evroluk apodiksi kesmedi diye 1.000 evro ceza yedi!

Patra Vergi Dairesi denetçileri tarafından sattığı 1,50 evro değerindeki kahve ve su için fiş (apodiksi) kesmeyen işletmeye 1.000 evro para cezası kesildi.

İlginç olay gündeme, işletmenin karara itiraz etmek amacıyla Anlaşmazlıkları Çözme Dairesine (DED) başvurması ve başvurunun reddedilmesiyle geldi.

İşletme sahibi yaptığı itirazda “maliyecilerin elinde kahve ve su tutan bir müşterinin elinde fiş olmadığını tespit ettiklerini, ancak esasında kendilerinin fiş kestiğini ve müşterinin fişi almadığını” ifade ederek kestiklerini iddia ettikleri fişi de itiraz dilekçesiyle birlikte sundu.

Ancak yapılan itiraz başvurusu reddedildi. Zira açıklanan gerekçeli kararda işletme yetkilisinin vergi memurlarına “insani yanlış” nedeniyle müşteriye fiş verilmediğini söylediği ve bunun denetçiler tarafından mazeret olarak kabul edilmediği ve denetimin devam ettiği kaydedildi. Azınlıkça’daki habere göre işletme yetkilisinin huzurunda yazar kasada yapılan denetimde de işletmenin kesmesi gereken 1,50 evro’luk fişi kesmediğinin tespit edildiği kaydedilirken, aynı işletmenin aynı yıl içerisinde yapılan bir başka denetimde de iki kez fiş kesmediği tespit edildiği için yapılan itirazın kabul edilemeyeceği, kesilen cezanın da doğru olduğu belirtildi.

Böylece bahse konu işletme kesmediği 1,5 evro’luk fiş için şimdi 1.000 evro ceza ödeyecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et