Duymadık demeyin! Evde beslenen hayvanlarla ilgili yeni yasa geliyor! Ağır cezalar da var! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Duymadık demeyin! Evde beslenen hayvanlarla ilgili yeni yasa geliyor! Ağır cezalar da var!

Duymadık demeyin! Evde beslenen hayvanlarla ilgili yeni yasa geliyor! Ağır cezalar da var!

Yunanistan’da evde beslenen ve sahipli hayvanlarla ilgili yeni yasa önemli değişiklikler içeriyor.

Altı ay süren görüşmeler sonrası ilgili yasanın Şubat ayı içerisinde tartışmaya açılması bekleniyor. Tarımsal Kalkınma Bakanlığının ana hedefi ise sahipsiz sokak hayvanı sayısını azaltmak ve sahip oldukları hayvanları terk edenleri ağır şekilde cezalandırmak!

Yasa bunun dışında gönüllüler, hayvan severler, veterinerler ve belediyeler gibi konuyla ilgili kurumlara yönelik de bir sürü değişiklik getirecek. Yeni yasayla birlikte sahipli ve sahipsiz hayvanların kayıt altına alınma süreci daha da katılaştırılacak, böylece sorumsuz davranışların, yasadışı hayvan ticaretinin ve hayvanların yola terk edilmesinin de önüne geçilmesi hedeflenecek.

Bunun yanı sıra hayvanların korunmasına yönelik finansman sağlayacak kurumlar da oluşturulacak. Sokak hayvanlarından sorumlu belediyelere de yeni yetkiler getiriliyor. Belediyeler hayvan satın alımı için harç belirleyebilecek, bazı durumlarda ise, örneğin görme engelli vatandaşlara refakat eden köpekler gibi, hayvan alımını finanse edebilecek.

Resmi verilere göre bugün Yunanistan’da kayıt altına alınmış yaklaşık 200 bin sahipli hayvan bulunurken, yaklaşık 20 bin de sahipsiz sokak hayvanı bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et