Bakan Gavroğlu: Okullardaki yabancı dil dersi kitapları ücretsiz olacak! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Gavroğlu: Okullardaki yabancı dil dersi kitapları ücretsiz olacak!

Bakan Gavroğlu: Okullardaki yabancı dil dersi kitapları ücretsiz olacak!

Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu, KKE Partisi milletvekili Yannis Delis’in yabancı dil ders kitaplarıyla ilgili soru önergesine yanıt verdi.

KKE milletvekili lisede çocuklarının yabancı dil ders kitaplarını ödemek zorunda kalan ailelerin ekonomik açıdan zorlandığını ifade etmişti ve Eğitim Bakanlığın bu durum için devlet bütçesinden özel bir fon ayırmasını istemişti.

Eğitim Bakanı Gavroğlu soru önergesine verdiği cevapta gelecek eğitim yılından itibaren bakanlığın bahse konu kitapları satın almayacağını, bütün yabancı dil kitapları standartlarında yeni kitaplar hazırlayacağını açıkladı.

Öğrencilerin bu kitapları almak zorunda kaldığı mevcut düzeni “kabul edilemez” olarak nitelendiren Eğitm Bakanı “devlet, tüccarlardan alışveriş yapamaz” dedi.

Gavroğlu son olarak Şubat ayı sonuna kadar okullardaki yabancı dil programının tam olarak açıklanacağını, bu şekilde öğrencilerin dil kurslarına başvurmaması için eğitim kurumları içerisindeki yabancı dil eğitiminin güçlendirilmesini hedeflediklerini dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et