AFM ile hak ettiğiniz para yardımlarını gösterecek platform hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AFM ile hak ettiğiniz para yardımlarını gösterecek platform hazırlanıyor

AFM ile hak ettiğiniz para yardımlarını gösterecek platform hazırlanıyor

Sosyal Dayanışmadan Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Theano Fotiou ERT1 televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet-vatandaş ilişkisine yönelik yeni bir elektronik sistem hazırlandığını vurgulayan Fotiou “Gerçekte Yunanistan’da bir sosyal devlet yok, bir kurumsal devlet var. Bir taraftan sosyal korumayı üstlenen binlerce kurum, sivil toplum kuruluşu, tüzel kişilikler diğer taraftan da sosyal yardımlar vardı. Bu bir sosyal devlet değil” ifadelerini kullanarak getirmeyi planladıkları değişiklikleri anlattı.

“Sosyal devlet sadece evsiz vatandaşları değil herkesi ilgilendirir” diyen Fotiou azınlıkça’daki habere göre “240 merkezi, 13 eyalet gözlemevi ve bakanlıkta bir dairesi olacak yeni bir sistem kuruluyor. Ortak bir bilişim sistemi olacak ve bu bilişim sistemine bağlı çalışacak elektronik platforma vatandaşlar sadece vergi numaralarını (AFM) girerek hak ettikleri sosyal yardımlar ve para yardımları hakkında bilgi sahibi olacak. İki veri tabanı daha olacak bunlardan ilki hizmetler hakkında diğeri ise yürürlükte olan programlar hakkında bilgi sunacak. Bu şekilde devlet ile vatandaşlar arasındaki müşteri ilişkisi sona erecek. Bu sosyal yardımlaşma ve sosyal dayanışma oluyor” dedi.

Sosyal para yardımlarının farklı kurumlar tarafından dağıtıldığını bunun da karmaşa ve şeffafsızlığa yol açtığını belirten Fotiou “Budan böyle sosyal (para) yardımları OGA üstelenecek ve OGA’nın adı da Sosyal Dayanışma Sosyal Yardımları Kurumu olarak değiştirilecek” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et