Engelli vatandaşlar Maronya sahillerinde de denize girebilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Engelli vatandaşlar Maronya sahillerinde de denize girebilecek

Engelli vatandaşlar Maronya sahillerinde de denize girebilecek

Gümülcine (Komotini) Belediyesinden sonra Rodop ilinin Maronya-Şapçı (Sapes) Belediyesi de sahillerini engelli vatandaşlar için erişilebilir olmasını sağlamaya hazırlanıyor.

Ancak, Maronya-Şapçı belediyesi Gümülcine’nin Fanari (Fener) sahiline yerleştirilen ve engelli vatandaşların tek başlarına denize girip çıkmalarını sağlayan Seatrack sistemini kurmayacak.

Bunun yerine belediye yönetimi dört sahile engelli vatandaşların denize girmelerine olanak sağlayacak özel koridorlar hazırlayacak. Bu özel koridorlar Taşlık (Petrota), Platanitis, Krioneri ve Alkiona sahillerine kurulacak. Bahse konu koridorların üzerine engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeleri yerleştirilebilecek ve denize girme imkânı sunulacak.

Ancak bu tür koridorlar engelli vatandaşların kendi başlarına denize girmelerine olanak sağlamadığı için birçok kişi Seatrack sisteminin en azından Alkiona bölgesine kurulmasını istiyor. Fakat Azınlıkça’daki habere göre maliyeti yüksek olduğu için şimdilik belediye bu işe el atamıyor.

Rodop Engelliler Derneği de Maronya-Şapçı Belediyesi yönetimine gönderdiği mektupla ilgili koridorlar ile Seatrack sistemi arasındaki farkı anlatarak ESPA 2014-2020 programından bu konuda istifade edilebileceğini zira her sahil için programın 60 bin euro finansman sağladığını izah ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et