Gümülcine’deki yarım saat park izni çok kötü! Süre uzatılacak mı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’deki yarım saat park izni çok kötü! Süre uzatılacak mı?

Gümülcine’deki yarım saat park izni çok kötü! Süre uzatılacak mı?

Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis yaklaşık iki haftadır şehrin merkezinde hayata geçirilen kontrollü park uygulamasıyla ilgili konuştu.

Uygulamayla ilgili olarak yarım saatlik park süresinin az olduğuyla ilgili ilk aşamada eleştiriler bulunuyor. Petridis bu konuyla ilgili olarak yerel Hronos’a yaptığı açıklamasında “Uygulama yarım saat ile başladı, çünkü ekonomi komisyonunda ve belediye meclis toplantılarında daha önce alınan kararlar bu yöndeydi. Ticaret Derneğinin ve diğer kurumların görüşünü isteyeceğim. Eğer bir saat daha iyi görülürse bu değiştirilebilir. Ancak değişmeyecek bir şey var. Ben olduğum sürece bugüne kadar, tabi bizim de sorumluluğumuzla, hakim olan kaos artık olmayacak. Şehrin merkezine bir düzen getirilecek. Başka yerlerde de daha önce uygulanan ve daha sonra bırakılan kontrollü park uygulamasını yeniden gözden geçireceğiz” dedi.

Azınlıkça’daki habere göre belediye başkanı Petridis, trafiğin yoğun olduğu saatlerde vatandaşlara araçlarını eski Rodop Valiliği binasında bulunan açık otoparka bırakmaların tavsiye ederken “ücretler de düşük, yoğun saatlerde yer bulmak da mümkün” dedi ve “kontrolü park uygulamasının tahsil amaçlı değil, düzenleme amaçlı getirilen bir önlem olduğunu” vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et