Cep telefonu hizmetinde en pahalısı Yunanistan! Aylık paketler Türkiye’den 10 kat daha pahalı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Cep telefonu hizmetinde en pahalısı Yunanistan! Aylık paketler Türkiye’den 10 kat daha pahalı!

Cep telefonu hizmetinde en pahalısı Yunanistan! Aylık paketler Türkiye’den 10 kat daha pahalı!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında cep telefonları hizmetlerinde Yunanistan en pahalı ülke konumunda.

Yunan cep telefonu kullanıcısı internet bağlantısı için ortalama bir Avrupalıdan, Türkten ve Meksikalıdan daha fazla para ödüyor. Yunanistan’daki ücretler OECD üyesi ülkelerin ortalamasından iki veya üç katı daha fazla.

OECD’nin raporuna göre bir orta paket (300 arama ve 1GB internet) Yunanistan’da 62,13 dolara (50,94 euro) mal olurken, Yunanistan bu alanda Japonya’dan (66,23 dolar – 54,30 euro) sonra en pahalı ülke konumunda. Azınlıkça’daki habere göre bu oranlar satın alma gücüne göre hesaplandığında ise 67,92 euro ile Yunanistan en pahalı ülke, 57,15 euro ile Japonya ikinci pahalı ülke.

OECD ülkelerinde bir orta cep telefonu paketi ortalaması 21,07 euro olarak şekillenirken, Yunanistan’da cep telefonu hizmetinin OECD ortalamasının yaklaşık üç katı olduğu görülüyor.

Türkiye ve Meksika ise cep telefonları hizmetlerinin OECD ülkeleri arasında en ucuz olduğu ülkeler. Türkiye’de bir orta cep telefonu paketinin aylık maliyeti 5,29 euro olarak hesaplanırken, bir Yunanlının Türk cep telefonu kullanıcısından aynı hizmet için 8-10 kat daha fazla para ödediği ortaya çıkıyor.

Yunanistan dışında Japonya, Macaristan, ABD, Çekya ve Slovakya da cep telefonu hizmetlerinin pahalı olduğu OECD ülkeleri arasında yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et