Gümülcine’de yeni doğmuş köpek yavrularını çuvala koyup ölüme bıraktı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de yeni doğmuş köpek yavrularını çuvala koyup ölüme bıraktı!

Gümülcine’de yeni doğmuş köpek yavrularını çuvala koyup ölüme bıraktı!

Gümülcine’de (Komotini) belki de sokak hayvanları sorunun nasıl ortaya çıktığına işaret eden bir olay daha yaşandı.

Salı günü, Gümülcine’den Küçükköy’e (Kosmio) giden yol üzerinde bulunan süpermarketin yanındaki yolda bir çuvalın içinde yeni doğmuş 5 köpek yavrusu bulundu. Yerel Paratiritis gazetesinin haberine göre daha gözlerini açamayan köpek yavrularını bulan vatandaş, çuvalın ağzının sıkıca bağlı olduğunu ancak bir yanının yırtılmış olduğunu ve muhtemelen kendisinden önce başka bir vatandaşın da yavruları bulduğunu ancak duyarsız kaldığını ifade etti.

Daha sonra Gümülcine Köpek Barınağı yetkilileriyle iletişime geçildi ve yeni doğan hayvanları emzirecek anne köpek bile ayarlandı. Bu yavrulardan hayatta kalmayı başaranlar daha sonra hayvan sever vatandaşların kendilerini sahiplenmelerini bekleyecek.

Bu olay bir kez daha Gümülcine gibi birçok şehirde sokak hayvanı sorununun nasıl ortaya çıktığına belki de işaret ediyor. Azınlıkça’daki habere göre köpekleri yavrulayan vatandaşlar çoğu kez çareyi bu hayvanları sokağa terk etmekte buluyor. Diğer taraftan bu küçük havanların bir vatandaş tarafından daha önce bulunmuş ve hiçbir şey yapılmamış olması ise toplumun bu konudaki duyarsızlığını yansıtıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et