İskeçe SEKAP fabrikasıyla ilgili karar Şubat’a kaldı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe SEKAP fabrikasıyla ilgili karar Şubat’a kaldı!

İskeçe SEKAP fabrikasıyla ilgili karar Şubat’a kaldı!

İskeçe’deki (Xanthi) SEKAP tütün fabrikasına yönelik zorunlu icra tedbiriyle ilgili olarak Gümülcine (Komotini) İdarî Asliye Hukuk Mahkemesi Şubat ayında karar verecek.

2009 yılındaki sigara kaçakçılığı davası nedeniyle SEKAP fabrikasına 38 milyon euro para cezası verilmiş ve azınlıkça’daki habere göre bunun üzerine fabrika yönetimi zorunlu icra tedbiri kararının ertelenmesi için mahkemeye başvurmuştu. Dava dün Gümülcine’de duruşmaya fabrika çalışanlarının da katılımıyla görüşüldü. SEKAP yönetimi “tütün fabrikasının bölgede sorunsuz bir şekilde faaliyetini sürdürmesiyle milli çıkarların korunabileceğini” savunarak bir kez daha aleyhine alınmış bütün tedbirlerin durdurulmasını talep etti.

Mahkemenin nihai kararını Şubat ayı içerisinde açıklaması bekleniyor.

Fabrika çalışanları ise şirketin faaliyetlerini sürdürmesini desteklerken tütün üreticilerinin, çiftçilerin ve çalışanların ekonomik şartlarının iyileştirilmesini talep etti. Çalışanlar basına yaptıkları açıklamalarda “Batı Trakya halkı ve yerel toplumla birlikte SEKAP’ı ayakta tutmayı başaracağız ve bu bizi büyük kalkınma yoluna götürecek” diyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et