DAKE azınlık çocukları için pilot anaokulu uygulamasına karşı çıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DAKE azınlık çocukları için pilot anaokulu uygulamasına karşı çıktı

DAKE azınlık çocukları için pilot anaokulu uygulamasına karşı çıktı

İskeçe (Xanthi) ve Rodop Demokratik Bağımsız İlköğretim Eğitimcileri Hareketi (DAKE) üyeleri Yunanistan Eğitim Bakanlığına ve kısa süre önce bölgeyi ziyaret eden ND Partisi milletvekili Dora Bakoyanni’nin azınlık çocuklarına 6 anaokulda yürütülecek pilot uygulama ile ilgili açıklamalarına karşı çıktı.

Yapılan açıklamada İskeçe DAKE Başkanı ve aynı zamanda da İskeçe Öğretmenler Derneği Başkanı olan Dumos’un imzası var.

Eğitim Politikası Enstitüsünün (IEP) pilot olarak Batı Trakya’da azınlık mensuplarının yaşadığı 6 yerleşim biriminde bulunan anaokullarda hayata geçireceği uygulamaya karşı çıkan DAKE “İlk andan itibaren DAKE olarak bu programa karşı çıktık, çünkü bu program anadillerinin pedagojik olarak desteklenmesini değil, sadece Türkçe dilinin paralel olarak eğitilmesini hedefliyor ve böylece sadece Türk kökenlilerden değil, Pomak ve Romanlardan da oluşan azınlık nüfusunun homojen olmayışını göz ardı ediyor” ifadelerini kullandı.

Dora Bakoyanni’nin “Çift dilli anaokulları çoktan kurulmalıydı” yönündeki açıklamalarını da eleştiren DAKE açıklamasında “Bu siyasi alandan ilk kez gelen bu yöndeki açıklamalarla gerek eğitim camiasının gerekse de DAKE’nin taleplerine kulakların tıkandığı görülüyor. Eski Dışişleri Bakanının bu konuda hükümetle neredeyse birlikte hareket etmesi, hatta vatandaşların taleplerine atıfta bulunması, bu iki siyasi alanın hangisinin daha önce azınlığın kendi kendine davet eden koruyucularına boyun eğeceği konusunda yarıştığı izlenimini yaratıyor” denildi.

Açıklamanın devamında ise DAKE’nin bu konudaki sabit talepleri ve tezleri sıralandı. Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA

İLGİLİ HABERLER

İskeçe Öğretmenler Derneği azınlık çocuklarının gittiği 6 anaokulundaki pilot uygulamaya karşı

Batı Trakya’daki Müslüman çocuklar için çokdilli 6 anaokulu belli oldu

İskeçe Öğretmenler Derneği anaokullarındaki azınlık için pilot uygulamayı istemiyor

Trakyalı anaokulu öğretmenleri azınlık öğrencileri için pilot uygulamaya karşı

İskeçe DAKE anaokullarındaki pilot uygulamaya karşı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et