EOPPY’nin gözlük yardımı sistemi değişiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EOPPY’nin gözlük yardımı sistemi değişiyor

EOPPY’nin gözlük yardımı sistemi değişiyor

EOPPY’nin gözlük yardımı alan sigortalı vatandaşlara yönelik sitemi değişiyor.

Yeni sisteme göre EOPPY yaklaşık 2.500 gözlükçü ile işbirliği modeline gidiyor. Bu sistem, yardımın sigortalı vatandaşa ödenmesi yerine paranın doğrudan gözlüğün temin edildiği mağazaya ödenmesini öngörüyor.

Mevcut siteme göre sigortalı vatandaşlar 4 yılda bir 100 euro gözlük yardımı alma hakkına sahip. Doktor reçetesiyle gözlük alan ve gözlüğün parasını ödeyen sigortalılar, daha sonra optisyenin kendilerine verdiği evrakları EOPPY’ye sunarak yardımı alıyordu.

Ancak bunun için bazen uzunca bir zaman beklenmesi gerekiyordu. Başvurular bazen 30 bini bulunca, bunların ödenmesi de zaman alıyordu.

EOPPY’nin gözlük yardımı sistemi değişiyor

Yeni sisteme göre sigortalı vatandaşlar EOPPY ile işbirliği sözleşmesi imzalayan gözlükçüleri görebilecek ve hak etmeleri durumunda gözlüklerini yardım parasını alacak şekilde temin edebilecek. Azınlıkça’daki habere göre bunun üzerine yardım parasını ilerleyen dönemde EOPPY doğrudan optisyene ödeyecek.

Diğer taraftan EOPPY’nin gözlükçülerle sözleşme imzalayabilmeleri için optometri cihazı bulundurma gibi bazı kriterleri yerine getirmesi bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et