Güvendik köyünden Halil Fehim: Doğaya ve bize sunduğu hediyelere güveniyorum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Güvendik köyünden Halil Fehim: Doğaya ve bize sunduğu hediyelere güveniyorum

Güvendik köyünden Halil Fehim: Doğaya ve bize sunduğu hediyelere güveniyorum

Dedeağaç’ın (Alexandroupoli) Güvendik (Mesimvria) köyünden olan Halil Fehim eşi Emine ile birlikte bahçelerinde bulunan zeytin ağaçlarından en iyi şekilde istifade etmeye çalışıyor.

ERT Komotini devlet radyosuna konuşan Halil Fehim “Hiçbir şey boşa gitmiyor, zeytin birçok şifalı bitki sunuyor” diyor ve ekliyor “Yaprakları, çiçeği, meyvesi ve kabuğunu bilmeyen bir insan için bunlar faydasız gibi duruyor. Herkes sadece zeytin ve yağına odaklanıyor. Diğerlerini görmüyor”.

Dedesi ile ninesinin kendisine verdiği tarifleri değerlendiren Halil Fehim şifalı ürünler ürettiğini savunuyor “İyi yoldayız, yaptığımız şey hoşumuza gidiyor. Kırışıklar, derideki lekeler, sivilceler, yanıklar ve yaralar için özel kremler ve yağlar. Baş, kol, bacak ağrıları ve diğer rahatsızlıklar için de şifalı ürünlerimiz var. Basur için de özel bir kremimiz var” diyor.

Azınlıkça’daki habere göre ERT’den gazetecinin “Biraz abartmıyor musunuz? Bu sade bitkiler tüm bu sorunlara çare sunabilir mi?” sorusuna “Doğaya ve bize sunduğu hediyelere güveniyorum” yanıtını veriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et