Bakan Vitsas açıkladı: Vicdani retçilere askeriyeden yeni kolaylık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Vitsas açıkladı: Vicdani retçilere askeriyeden yeni kolaylık

Bakan Vitsas açıkladı:  Vicdani retçilere askeriyeden yeni kolaylık

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dimitris Vitsas vicdani retçilerin görev süreleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vicdani retçiler için bugün de alternatif hizmetin olduğunu ve yasayla geçmişteki katı önlemlerin kaldırıldığını belirten Vitsas “Bundan böyle artık vicdani retçilere yönelik kamu hizmetinde bulunma görevi büyük şehirlerde de yerine getirilebilecek. Bugüne kadar bu gerekçesiz yere uygulanmıyordu” dedi.

Vicdanî ret bir bireyin politik görüşleri, ahlaki değerleri veya dinsel inançları doğrultusunda zorunlu askerliği reddetmesine deniyor. Yunanistan’da zorunlu askerliğe alternatif olarak vicdani retçilere kamu hizmetinde bulunma olanağı sunulurken, görev süresi olarak ise 15 ay belirleniyor.

Vitsas vicdani retçilerin görev sürecinin de azaltılacağını açıklarken “Neden normal askerlik süresinden farklı bir süre olsun ki? Bugün Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde askerlik süresi 9 ile 12 ay arası değişmektedir. Tabi özel kategoriler de mevcuttur” dedi ve bugün için vicdani retçiler için geçerli olan “cezalandırma” algısını yasal olarak da pratikte de aşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et