Arahovitis: Artık yan gelip yatan çiftçilere son! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Arahovitis: Artık yan gelip yatan çiftçilere son!

Arahovitis: Artık yan gelip yatan çiftçilere son!

SYRIZA Parlamento Grubu Koordinatörü Stavros Arahovitis hükümetin ve AB’nin yeni tarım politikasında primlerin idaresini değiştirme çabalarından bahsetti.

Haksızlıkları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini dile getiren Arahovitis “Kanepe de yan gelip yatan çiftçileri değil üreten çiftçiyi desteklemeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede 11 Ocak’ta Brüksel’de bir toplantı yapılacak. Biz de Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dimitris Papadimoulis’in davetlileriyiz” dedi.

Başbakan Aleksis Tsipras’ın eyaletlere yönelik kalkınma toplantılarında dile getirdiği “üretim ile turizmi birbirine bağlama” hedefinden de bahseden Arahovitis “bu şekilde ülkeyi her yıl ziyaret eden yaklaşık 30 milyon turistin yerel ve Yunan ürünlerini tüketmelerinin sağlanabileceğini” kaydetti ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu turizmle uğraşanlar ile çiftçiler arasında işbirliklerinin geliştirmesini gerektiriyor. Çiftçiler de tedariki sorunsuz sağlayabilmeleri için kooperatifleşmeye başvurmalılar. Bu şekilde ülkenin kalkınma modeli, üreten kalkınma modeline dönüşecektir”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et