Jet boşanma hakkı geliyor..! Yeni yasayla noterde yıldırım boşanma imkânı..! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Jet boşanma hakkı geliyor..! Yeni yasayla noterde yıldırım boşanma imkânı..!

Jet boşanma hakkı geliyor..! Yeni yasayla noterde yıldırım boşanma imkânı..!

Geçtiğimiz günlerde çıkartılan yeni yasayla ayrılmaya karar veren çiftler artık noterde hızlı bir şekilde boşanabilecek.

Yeni yasa sayesinde Yunanistan genelinde artık uzlaşıyla gerçekleşen boşanmalarda ayrılacak çiftler mahkemede aylarca beklemek zorunda kalmayacaklar.

Ancak noterde yapılacak yıldırım boşanma işlemleri için aranan iki şart aranıyor: Çiftçin anlaşarak ayrılmaya karar vermesi ve çocukların velayetiyle ilgili anlaşması ve bu konuyu düzenlemesi.

Bundan sonrası ise oldukça kolay. Azınlıkça’daki habere göre çiftler kısa süre içerisinde ister kendileri isterse de vekil ettikleri avukatları aracılığıyla birkaç saat içerisinde noterde boşanabilecekler.

Avukatlara anlaşma imzalanmadan en az bir ay içerisinde vekalet verilmesi gerekirken, tarafların boşanmak ve velayet için hazırladıkları yazılı anlaşma ise bu anlaşma hazırlandıktan en az 10 gün sonra notere sunulabilecek.

Noter de sırasıyla boşanma işlemini onaylayacak ve çiftler veya tayin ettikleri avukatları imzaları atarak boşanma anlaşmasını alabilecek. Bu anlaşmanın geçerliliği sona erdiğinde ise yapılacak yeni bir anlaşma ile yine aynı süreçle çocuklar ilgili yeni düzenlemeler yapılabilecek.

Evliliğe son nokta ise noterden alınacak belgenin evliliğin bildirildiği nüfus kütüğüne kaydedilmesiyle tamamlanacak. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et