Evros dahil 9 il için ekstra ısınma yardımı verilecek! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros dahil 9 il için ekstra ısınma yardımı verilecek!

Evros dahil 9 il için ekstra ısınma yardımı verilecek!

Maliye Bakanlığı dün Yunanistan çapında 9 ildeki vatandaşlara yönelik ekstra ısınma yardımı yapılacağını açıkladı.

Naftemporiki gazetesinin haberine göre bu iller Grevena, Drama, Evros, Evritania, Yanya, Kastoria, Kozani, Serres ve Florina olarak belirlendi.

Ek yardımın ise 2016-2017 yılı için yani en son bu yıl Nisan ayına kadar başvurusunu yapmış olan vatandaşları kapsadığı kaydedildi.

Geçen yıl için mazot/gazın litresi başına 0,25 euro olan yardımın bu yeni kararla yukarıda belirtilen iller için 0,375’e çıkartıldığı ve hak sahiplerinin geriye yönelik olarak bu yardımı alacakları ifade dildi. Ödemelerin ise bugün yapılması bekleniyor.

Diğer taraftan 2017-2018 yılı ısınma primlerine başvuruların da önümüzdeki günlerde açılması beklenilen elektronik platform (https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm) üzerinden yapılacağı kaydedildi.

Bu yılki primin geçen yıla kıyasla yarıya düşürüleceği yani litre başına 0,125 euro olacağı ifade edilirken, geçen yıl geçerli olan kriterlerin bu yıl da geçerli olacağı ifade edildi. Azınlıkça’daki habere göre 15 Ocak tarihine kadar yapılacak olan başvurular için ödemelerin 15 Şubat’a kadar yapılacağı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et