Elektrik indirimi uygulamasında değişikliğe gidiliyor! Yeni uygulama nasıl olacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Elektrik indirimi uygulamasında değişikliğe gidiliyor! Yeni uygulama nasıl olacak?

Elektrik indirimi uygulamasında değişikliğe gidiliyor! Yeni uygulama nasıl olacak?

Enerji Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara yönelik Sosyal Hane Faturası ile ilgili değişiklikleri açıkladı.

Sosyal Hane Faturasında yapılan değişikliklerden sonra mevcut sistemle %30-35 civarında indirimli elektrik faturası ödeyen dar gelirli aileler, bundan böyle yaklaşık %70 indirimli elektrik faturası ödeyecek.

Sadece gerçekte ihtiyacı olan vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi için yeni gelir ve malvarlığı kriterleri uygulanacak. Azınlıkça’daki habere göre bu şekilde gerçekte villalarda oturan, lüks otomobilleri bulunan, fakat düşük gelir beyan ettikleri için Sosyal Hane Faturasından faydalananların sistem dışında bırakılması hedefleniyor.

Yeni kriterlerle ilk kategoride bugün Sosyal Dayanışma Geliri için gerekli kriterleri karşılayan vatandaşlar yer alacak ve bu kategorideki dar gelirli vatandaşlar bugün için aldıkları indirimin iki katını alacaklar.

İkinci kategoride ise Sosyal Hane Faturası için halihazırdaki kriterleri karşılayan vatandaşlar yer alacak ve bu kategoridekiler aynı oranda indirimden faydalanmaya devam edecek.

Çok çocuklu ailelerle ilgili değişiklikler

Diğer taraftan çok çocuklu ailelere uygulanan fatura ise bundan böyle kaldırılacak ve yerine Sosyal Hane Faturası uygulanacak. Bu da durumları iyi olan çok çocuklu ailelerin bundan böyle indirimli elektrikten faydalanamayacağı anlamına geliyor.

Öte yandan eskiden sadece Yunanistan Elektrik Kurumundan (DEİ) elektrik alan vatandaşlara geçerli olan bu indirimlerin bundan böyle özel sektördeki elektrik tedarikçisi firmalar için de geçerli olacağı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et