Karayusuf: Her defasında bu dramı yaşıyoruz! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karayusuf: Her defasında bu dramı yaşıyoruz!

Karayusuf: Her defasında bu dramı yaşıyoruz!

Rodop ilinde yağan yağmurlar sonrası meydana gelen seller en çok Rodop SYRIZA milletvekili Ayahan Karayusuf’un köyü olan Yahyabeyli’yi (Amaranta) vurdu.

Yerel Hronos gazetesi Yahyabeyli’de karşılaştıkları Karayusuf’un, elinde bir tahta parçasıyla tıkanan lağımı temizlemeye çalıştığını kaydediyor. Kendi evini suların basmadığını dile getiren milletvekili Karayusuf’un sularla dolup taşan akrabalarının, arkadaşlarının ve köylülerinin evlerine hüzünle baktığı belirtiliyor.

“Yıllardır sellere karşı önlem çalışmaları yapılmalıydı. Her defasında yoğun yağmur yağdığında bu dramı aşıyoruz. Uzunoluk (Makropotamos) ve Ambarköy’de (Pamforo) bulunan bariyerlerin kırılmasıyla yüklü miktarda su Yahyabeyli’ye aktı” ifadelerini kullanan Karayusuf “Zarar, kanalların hiçbir zaman temizlenmemesinden kaynaklanıyor. Ben burada doğdum, büyüdüm ve yaşlanıyorum ve kanallar hiçbir zaman temizlenmedi. Herkes, yerel yöneticiler de bizler de Yunan Parlamentosu milletvekilleri olarak üzerlerimize düşen sorumluluğu almalıyız. Gerekli finansman bu şekilde sağlanmalı. Benzer bir şey Yassıköy (İasmos) köprüsüyle yaşanmıştı, finansman sağlandı ve köprünün yapılması için gerekli çalışmaların tamamlanması bekleniyor” dedi.

Selzedelerin zararlarının tazmin edilmesi için yardımcı olacaklarını kaydeden Karayusuf “Bir önceki sefere kıyasla zarar görenlerin sayısı iki hatta üç katı olabilir” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et