Bakan Kotzias: Türk diplomasisi, kendilerine söz düşmemesine rağmen Yunan müftüler hakkında önerilerde bulunuyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Kotzias: Türk diplomasisi, kendilerine söz düşmemesine rağmen Yunan müftüler hakkında önerilerde bulunuyor!

Bakan Kotzias: Türk diplomasisi, kendilerine söz düşmemesine rağmen Yunan müftüler hakkında önerilerde bulunuyor!

Batı Trakya’da İslam aile hukuku çerçevesinde yargı görevi de ifa eden müftülerin seçimi konusuna Real News gazetecine verdiği demeçte değinen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias açıklamalarda bulundu.

Gazetecinin “Batı Trakya’daki Müslümanların Başmüftüsünü seçmelerini talep eden Erdoğan’a ne yanıt verirsiniz? Türk Cumhurbaşkanı azınlık haklarının garantörü olarak ortaya çıkabilir mi?” sorusuna Azınlıkça’daki habere göre Bakan Kotzias şöyle yanıt verdi:

“Başbakan (Tsipras) bir kez daha Türkiye Cumhurbaşkanına (Erdoğan) Müslüman azınlığın Yunan Müslümanları olduğunu açık ve net şekilde söyledi, o da kabul etti.

Biz de (Batı) Trakya’daki Hıristiyan ve Müslüman Yunanların hayatlarını iyileştirecek ve müftülükleri organize edecek bir dizi sosyal ve ekonomik önlemler alıyoruz.

Müftüler konusunda Türk diplomasisi, kendilerine söz düşmemesine rağmen Yunan müftüler hakkında önerilerde bulunuyor. Türkiye’de bile uygulanmayan bir şeyi öneriyor, kaldı ki kendi müftülerinin yargı yetkileri de yok!

Görüşmeler sırasında Türk Cumhurbaşkanının da kabul ettiği gibi bir ‘ricada’ bulundu, bir ‘siyasi tez’ söz konusu değil”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et