ND Partisi: Hükümetin müftüler konusunu ele alış şekli tedirginlik yaratıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND Partisi: Hükümetin müftüler konusunu ele alış şekli tedirginlik yaratıyor!

ND Partisi: Hükümetin müftüler konusunu ele alış şekli tedirginlik yaratıyor!

Başbakan Aleksis Tsipras’ın Batı Trakya’daki müftüler konusundaki açıklamalarına anamuhalefet ND partisi tepki gösterdi.

ND Partisinin Dışişleri Konularından Sorumlu milletvekili Yorgos Koumoutsakos ile Eğitim, Araştırma ve Dinişlerinden Sorumlu milletvekili Niki Kerameos yaptıkları ortak açıklamada “Erdoğan ziyaretinden birkaç gün sonra hükümet (Batı) Trakya’daki Müslüman azınlığın müftülerini seçme konusunu açmak için acele ediyor. Konuyu, bundan bir ay önce Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birebir görüşen ve görüşmenin içeriğiyle ilgili hiçbir açıklama yapmayan Eğitim Bakanı Gavroğlu açtı” ifadeleriyle başlayan açıklama azınlıkça’daki habere göre şöyle devam etti:

“Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ise bugün ‘bu tür konuları Türkiye ile görüşmüyoruz’ açıklamasını yaparken 24 Ekim’de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamalarla Yunan devletinin sorumluluğundaki bir konunun ikili müzakere konusu olduğunun anlaşılmasına yol açtı.

Şimdi de Recep Tayip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası bizzat Başbakan Tsipras hükümetin müftü seçimi ihtimalini incelediğini doğruluyor.

Hükümetin sergilediği görüntü üzücü olmakla kalmayıp, bu tür önemli konuları ele alış şekli haklı endişe yaratmaktadır.” azınlıkça

İLGİLİ HABERLER

Bakan Gavroğlu 240 din eğitmeninin müftü seçmesi için kapıyı araladı

Başbakan Tsipras: Müftünün göreve getirilme şeklini değiştirme niyetimiz var

Müftü konusunda PASOK lideri Gennimata: Ciddi ve hassas meselelerde Tsipras’ın üstünkörülüğü

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et