Polis ‘Türk azınlığı’ ifadesi ile ilgilenen akademisyenler hakkındaki yazışmasını geri çekti! Soruşturma başlatıldı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Polis ‘Türk azınlığı’ ifadesi ile ilgilenen akademisyenler hakkındaki yazışmasını geri çekti! Soruşturma başlatıldı!

Polis ‘Türk azınlığı’ ifadesi ile ilgilenen akademisyenler hakkındaki yazışmasını geri çekti! Soruşturma başlatıldı!

Gümülcine (Komotini) Emniyet Müdürlüğü tarafından Trakya Dimokritos Üniversitesi’ne gönderilen “Türk azınlık” ifadesi ile ilgilenen akademisyenler hakkındaki yazışmanın geri çekildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada Gümülcine Emniyet Müdürlüğü tarafından Trakya Dimokritos Üniversitesi’ne “Türk azınlık” tabiriyle ilgilenen akademisyenlerle ilgili gönderilen evrakın geri çekildiği ve bu evrak hakkında olup bitenlerin aydınlatılması için yeminli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Yerel Xanthi2.gr sitesinin haberinde Rodop Savcılığının talimatıyla gönderilen evrakın üniversitedeki akademisyenlerin olası suç işlemesiyle ilgili olmadığı, bazı uç unsurların yaptıkları suç duyurusu sonrası bilirkişi aramak amacıyla gönderildiği kaydedildi.

Evrakta yanlış ifadenin kullanıldığı kaydedilen haberde “bahse konu iddianamenin Altın Şafak Partisi’nin DEB Partisinin Sadık Ahmet’in ölüm yıldönümünde Gümülcine’de planladığı yürüyüşün yasaklanması talebine ilişkin olduğu” kaydedildi.

Azınlıkça’daki habere göre polisin açıklaması

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Gümülcine Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 30 Kasım 2017 tarihinde Trakya Dimokritos Üniversitesine gönderilen evrakın geri çekildiği ve olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Yunanistan Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gümülcine Emniyet Müdürü’nün Trakya Dimokritos Üniversitesine gönderdiği ve “bilimsel alanı-uzmanlığı ‘Türk’ azınlık ifadesinin kullanımıyla ilgili olan üniversite öğretim görevlilerinin bütün verilerinin istenmesine” yönelik evraka ilişkin olarak Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığı şu açıklamayı yapmaktadır:

Bakanlık, bahse konu yazışmayla ilgili detayların açıklığa kavuşturulması için yetkili savcılık ve polis makamlarıyla iletişim halindedir, zira yazılı olduğu şekliyle makul soru işaretlerine yol açmaktadır.

Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığı akademisyenler camiasını anayasa tarafından korunan akademik özgürlüğün tehdit altında olmadığı ve gerekli izahatları aldığında yeni açıklama yapacağı konusunda temin eder.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et