Türkiye’de dairesi olan Yunan vatandaşları ENFIA ödeyebilir! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’de dairesi olan Yunan vatandaşları ENFIA ödeyebilir!

Türkiye’de dairesi olan Yunan vatandaşları ENFIA ödeyebilir!

Yunanistan Maliye Bakanlığı kurmayları gayrimenkul vergileriyle ilgili yeni değişiklikler hazırlarken, bunlar arasında yurtdışındaki gayrimenkullere ENFIA vergisi uygulanması da var.

Taşınmazların rayiç fiyatlarıyla ilgili değişikliğe gidilmesi gündemdeyken, vatandaşların ve şirketlerin yurtdışında sahip oldukları gayrimenkullere de ortak gayrimenkul vergisi (ENFIA) uygulanması düşünülüyor.

Maliye Bakanlığı yetkilileri ve Yunanistan’ın kreditörleri gelecek yılki bütçe fazlası hedefinin alınan ve gelecek yıldan itibaren geçerli olacak önlemler dışında çok sayıda vergi mükellefini etkilemeyecek şekilde önlemler alınmasının yolu arıyor.

Son günlerde de daha önce İtalya’da uygulanan ve yurtdışındaki gayrimenkullere vergi uygulanmasını öngören yasaya benzer bir önlemin Yunanistan’da da nasıl alınabileceği tartışılıyor.

To Vima gazetesinin aktardığı planlamaya göre, Yunanistan dışında gayrimenkulleri olanların ilk kez bunları 2018 yılında bildirmeleri ve duruma göre ek vergi uygulanması düşünülüyor. Maliye Bakanlığı gayrimenkul sahiplerinin Yunanistan’daki ve yurtdışındaki taşınmazlarını bir araya toplayarak toplam malvarlığında ENFIA uygulamak istiyor.

Ancak yurtdışında birçok ülkede rayiç bedel yerine gerçek fiyatların geçerli olduğunu belirtmekte de fayda var. Bu da demek oluyor ki birçok durumda, örneğin Londra, Paris v.s. gibi yerlerde taşınmazları olanlar gerçek bedeller üzerinden vergi ödemek zorunda kalacak ve ödenecek vergiler yüksek olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et