22 dernek Erdoğan’ın Batı Trakya’yı ziyaret etmesine karşı ortak açıklama çıkardı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

22 dernek Erdoğan’ın Batı Trakya’yı ziyaret etmesine karşı ortak açıklama çıkardı

22 dernek Erdoğan’ın Batı Trakya’yı ziyaret etmesine karşı ortak açıklama çıkardı

Batı Trakya’da faaliyet gösteren 22 dernek yayınladıkları ortak açıklamayla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Yunanistan’da 8 Aralık Cuma günü gerçekleştireceği Batı Trakya ziyaretine tepki gösterdi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanlığına “Erdoğan’ın Trakya ziyaretine hayır” başlığı adı atlında gönderilen mektupta “Artık egemenliğinizi uygulayın!” dendi.

“Önümüzdeki günlerde ‘yeni sultan’ Tayip Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti, ve sadece Atina değil, aynı zamanda Trakya ziyareti de, hazırlanıyor! Hakan Çavuşoğlu’nun bölücü çığlıklarından sonra ve daha yerel toplum sakinleşmemişken, şimdi de patronunu bize getirecekler” ifadeleriyle başlayan mektupta “Memleketimizle ilgili söyleyecek yeni şeyleri mi var? Türk vatandaşlarının ‘tadını çıkardığı’ demokrasiden bize bir şeyler mi getirecek?” deniyor.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “sadece fanatikleştirmek, bölgedeki Yunan egemenliğini ‘grileştirmek’ ve azınlıktaki uç unsurları güçlendirmek için geldiği” ifade edilirken “Bu tür giderek artan bir tahrike müsaade edilmesinde hükümetin büyük sorumluluğu var, oysa ki 2004 yılında başlayan bu ziyaretlere bir son vermeliydi” denmekte.

Açıklamanın Yunanca tam metnini okumak için BURAYA TIKLAYINIZ!

22 dernek Erdoğan’ın Batı Trakya’yı ziyaret etmesine karşı ortak açıklama çıkardı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et