Atina’da yakalanan 9 Türkiye vatandaşı cezaevine gönderildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’da yakalanan 9 Türkiye vatandaşı cezaevine gönderildi

Atina’da yakalanan 9 Türkiye vatandaşı cezaevine gönderildi

Yunan Terörle Mücadele ekiplerinin Atina’da yakaladığı 9 Türkiyeli şahıs cezaevine gönderildi.

Pagrati, Neo Kosmo ve Kallithea bölgelerindeki üç daireye yapılan baskın sonrası 9 kişi gözaltına alınırken, şahısların DHKP-C üyeleri olduğu iddia edilmişti.

Haklarında hazırlanan ve terör eylemleriyle ilgili suçlamalara yer verilen iddianame hakkında bilgi sahibi olabilmek için 8’i erkek 1’i kadın olan zanlılara bir hafta mühlet verilmişti.

Dün yaptıkları ilk savunma sonrası savcı ve sorgu hakiminin ortak kararıyla 9 şahsın geçici olarak tutuklanmalarına karar verildi. Sanıklar, iddianamenin tamamı hakkında kendilerinin bilgilendirilmediğini dile getirerek bu nedenle tipik savunma yaptıkları kaydedildi. Avukatları da, yasaların öngördüğü gibi müvekkilleriyle iletişme geçemediklerini söylediler.

Haklarındaki suçlamaları reddeden 9 zanlı “Hakları ve özgürlükleri için mücadele veren halklara gösterilen dayanışmanın terör olmadığı” savunmasını yaptılar.

Terör zanlıların ifade verdiği sırada adliye binası önünde bir grup gösterici 9 zanlıya dayanışma amaçlı eylem gerçekleştirirken, zanlılara sıkı güvenlik önlemleri altında tutuklu kalacakları cezaevine sevk edildi.

İLGİLİ HABERLER

Atina’da gözaltına alınan 9 Türkiyelinin kimliklerinden Gümülcine çıktı

Atina’da terörle mücadele operasyonu! 9 Türk vatandaşı gözaltında

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et