Selanik - İstanbul demiryolu hattı 2019 yılına açılabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik – İstanbul demiryolu hattı 2019 yılına açılabilir

Selanik - İstanbul demiryolu hattı 2019 yılına açılabilir

Yunanistan – Türkiye Raylı ve Uluslararası Taşımacılık Bilirkişi Grubu tarafından yapılan ikinci toplantıda Selanik – İstanbul demiryolu projesi görüşüldü.

Toplantı sonrası Selanik-İstanbul demiryolunun 2019 yılı başlarından itibaren yolcu ve ticaret seferlerine başlayabileceği kaydedildi. Azınlıkça’daki habere göre bu hedefin yerine getirilebilmesi için somut faaliyetlerin hayata geçirilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Yapılan toplantıda ayrıca 2018 yılı başlarında tarafların iki işbirliği memorandumu imzalamaya hazırlandıkları kaydedildi. Memorandum metinlerinin hazırlanması konusunda ise çalışma başlatılmasında mutabık kalınırken, Şubat ayında yapılacak Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinde memorandumun imzalanması hedefleniyor.

Yunan ve Türk yetkililer ayrıca Bulgaristan ile de gerekli temasların yapılması ve üç ülkenin demiryolu altyapısı konusunda ortak projeler geliştirmeyi incelemesi konusunda da anlaştı. Ortak Bilirkişi Grubu ayrıca Yunanistan ile Türkiye’nin Batı Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri gibi üçüncü ülkelerde de işbirliğine gitmeleri konusunu da masaya yatırdı. Grubun üçüncü toplantısı 2018 ilkbaharında Türkiye’de yapılacak. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et