Son 7 yılın en soğuk Aralık ayını yaşayacağız! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Son 7 yılın en soğuk Aralık ayını yaşayacağız!

Son 7 yılın en soğuk Aralık ayını yaşayacağız!

Meteorologların öngörülerinin doğru çıkması durumunda 2017 yılının Aralık ayı Avrupa’daki son 7 yılın en soğuk Aralık ayı olacak.

Sonbahardan bu yana hava sıcaklıkları dikkate alındığında 2017 yılı belki de tarihin en sıcak yılı olmaya adayken, meteorologlar Aralık ayında bütün bu verilerin değişeceğini düşünüyor. Bloomberg’in araştırmasına katılan 7 uzman meteorolog bu yılki Aralık ayının 2010 yılından bu yana Avrupa’nın en soğuk Aralık ayı olacağını öngörüyor.

Aralık ayının ilk 15 gününün inanılmaz derecede soğuk geçmesini bekleyen meteorologlar, daha sonra sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini tahmin ediyorlar. Bu soğukluk “rekorunun” ise İzlanda ve Rusya’nın kuzeybatısındaki baskıların buzlu hava dalgalarını Avrupa’ya doğru itmesinden kaynaklanacağını düşünüyorlar.

Yunanistan’da güçlü güney rüzgarları son günlerde sıcaklıkların artmasına yol açarken, Avrupa geneli için aynı durum söz konusu değil. Almanya’da hafta sonu sıcaklıkların bu yılın en dip seviyesine vurması beklenirken, Çekya’da da sıfırın altına düşmesi bekleniyor.

Soğuk havalar Norveç ve diğer güneybatı Avrupa ülkelerine de yansıyacak. Meteorologlar ayın ortasından itibaren sıcaklıkları mevsim normallerine dönmesini beklerken, ay sonuna doğru soğuk havalar bu kez güney Avrupa’yı etkisi altına alacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et