Yargıtay eşcinsel çiftin evliliğini iptal etti! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yargıtay eşcinsel çiftin evliliğini iptal etti!

Yargıtay eşcinsel çiftin evliliğini iptal etti!

Arios Pagos (Yargıtay) 2018 yılında Yunanistan’ın Tilos Belediyesinde evlenen bir eşcinsel çiftin evliliğini iptal etti.

Yargıtay savcılık tarafından yapılan hareketin “bahse konu şahısların (eşcinsel çiftin) özel hayatına müdahale teşkil etmediğini ve Devletin aile ilişkilerinin normal şekillenmesi ve işleyişi için gösterdiği ilgi çerçevesinde ahlakın korunması adına gerekli bir önlem olduğuna” karar verdi.

Yargıtay kararında “bu durumun bahse konu şahısların aile hayatına da müdahale olmadığını zira aynı cinsiyetten iki kişinin evliliğinde arananın bu şahıslar arasında ne kadar ‘aile’ oluştuğu ve bunun nasıl korunacağının önemli olduğu” kaydedildi.

Azınlıkça’daki habere göre Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni yorumlayan Yargıtay hakimleri “Sözleşmede eşcinsel çiftler arasındaki olası evlilik konusunun çözüme kavuşturulmadığı, aksine bu konunun iç yasal düzene ve ulusal hukuka havale edilerek iç yasal düzen ve ulusal hukukun bu yöndeki bir evliliğin geçerli sayılması kriterlerini belirlemesi gerektiğine işaret ettiği” değerlendirmesinde bulundu.

Eşcinsel çiftin avukatı Vasilis Hirdaris ise müvekkillerinin evliliğinin iptali yönündeki Yargıtay kararından sonra çiftin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağını ifade etti. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et