Yine..! Atina’daki Cami inşası konusu yeniden Danıştay’da - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yine..! Atina’daki Cami inşası konusu yeniden Danıştay’da

Yine..! Atina’daki Cami inşası konusu yeniden Danıştay’da

Atina’nın Votanikos semtine cami inşası konusu bir kez daha Danıştay tarafından görüşüldü.

Bu kez görüşülen konu ise inşa çalışmalarının güvenliği için polis önlemi alınmasına yönelikti. Danıştay’a başvuranlar arasında Peyzaj Derneği “Atina” ile kendilerini Yunan Ortodoks Hıristiyan olarak tanımlayan 153 Votanikos ve Attiki sakini yer alıyor. Azınlıkça’daki habere göre Atina’da cami Votanikos Semtinin İera Odos sokağı üzerindeki Deniz Kuvvetlerine ait eski araba tamirhanesinin bulunduğu 17 dönümlük alana inşa ediliyor.

Danıştay, dün yaptığı toplantıda derneğin “Kolonos Emniyet Müdürünün caminin inşa edildiği alana erişimi yasaklayan ve cami inşası projesini üstlenen şirkete yönelik yasadışı faaliyetlerin önlenmesi amacıyla polis gücü bulundurulmasını öngören 13.12.2016 tarihli kararın iptal edilmesi” talebi masaya yatırıldı.

Danıştay’a başvuran dernek ve bölge sakinleri İera Odos 114 adresinde bulunan Aiga-Triadas-Panagia Eleftherotria Kilisesine dinî ayin gerçekleştirmek için erişemediklerini ve bu şekilde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde öngörülen dinî ibadetlerine yerine getirme özgürlüklerinin ihlal edildiğini iddia ediyor.

Danıştay’ın konuyla ilgili kararını önümüzdeki yıl içerisinde açıklaması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et