Yunanistan ile Bulgaristan arasında ulaşımın güçlendirilmesi stratejik öneme sahip - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Bulgaristan arasında ulaşımın güçlendirilmesi stratejik öneme sahip

Yunanistan ile Bulgaristan arasında ulaşımın güçlendirilmesi stratejik öneme sahip

Kuzey Yunanistan İhracatçılar Birliği (SEBE) Başkanı Kiryakos Loufakis Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki ulaştırma bağlantılarının güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Her iki ülkenin Karadeniz, eski Sovyetler Birliği ve merkez Avrupa piyasalarına daha iyi erişim sağlayabilmeleri için aralarındaki ulaştırma bağlantılarının güçlendirilmesinin jeostratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Selanik Limanın Balkanlara uzak olan Pire Limanına kıyasla yatırımlar için daha büyük fırsatlar sunduğunu kaydeden Loufakis, Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki demiryolu bağlantısındaki sorunlara vurgu yaptı.

Loufakis’in bu açıklamaları SEBE ile Bulgar “Borum for Balkan Transport & Logistics” (FBTI) ile Selanik’te yapılan işbirliği memorandumu imzası sırasında yaptı.  Azınlıkça’daki habere göre FBTI Başkanı Petar Mutafchievda Yunanistan ile Bulgaristan arasında yeni bir ikili sözleşme imzalanması gerekliliğine vurgu yaparken, halihazırdaki anlaşmanın 1964 yılından olduğunu kaydetti.

İşbirliği memorandumu ise iki kurumun Balkanlarda faaliyet gösteren şirketler arasında bir ağ kurulmasını ve bu amaçla gerekli bilgi, teknoloji ve ulaştırmayla ilgili diğer uygulamalardan istifade edilmesini öngörüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et