Yoksulluk..! Okullardaki her 2 çocuktan 1’inin karnı hâlâ aç! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yoksulluk..! Okullardaki her 2 çocuktan 1’inin karnı hâlâ aç!

Yoksulluk..! Okullardaki her 2 çocuktan 1’inin karnı hâlâ aç!

Yunanistan’da sosyoekonomik açıdan zor durumdaki ailelerin çocuklarına yönelik okulda gıda yardımı uygulamasından ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Dar gelirli ailelerin çocuklarına “Diatorfi” (Beslenme) programı çerçevesinde bir taze meyve, bir sandviç, bir bardak süt veya meyve sütü dağılıyor. Geçen yıl programa katılan çocukların %61,1’inin beslenme güvensizliği, %24,7’sinin ise açlık sorunuyla karşı karşıya olduğu belirlendi.

Veriler maalesef pek de iç açıcı değil. Ailelerin %51,4’ünde en azından ebeveynlerden birinin işi yok. Ailelerin %20,3’ünde ise hiçbir gelir kaynağı yok. Son bir yılda ailelerin %9’unun elektriğinin bir haftadan fazla kesildiği de belirlendi.

Uzmanlar beslenme güvensizliği ve açlık sorunuyla mücadele çerçevesinde dal gelirli ailelerin çocuklarının bu sorunuyla mücadele edilmesi için siyasi müdahalelerin şart olduğuna vurgu yapıyor.

2016 yılı içerisinde azınlıkça’daki habere göre Yunanistan geneli 52 ilkokul ve anaokulundaki çocuklara Diatrofi programını hayata geçiren Prolepsis Enstitüsü ile işbirliği içerisinde AB Vasilopulos şirketi tarafından 271.000 euro değerinde 186.721 öğün yiyecek verildiği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et