Çocuklar sevinecek! İlkokullara Happy Friday uygulaması geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuklar sevinecek! İlkokullara Happy Friday uygulaması geliyor

Çocuklar sevinecek! İlkokullara Happy Friday uygulaması geliyor

Yunanistan genelinde ilkokul öğrencilerinin ayda bir kez çantalarını okulda bırakmalarını öngören Happy Friday uygulaması bu yıl genişletiliyor.

Attiki ve Girit gibi Yunanistan’ın bazı bölgelerindeki 25 ilkokulda pilot olarak hayata geçirilen uygulama 2018 yılı içerisinde ülke geneli 4.400 ilkokulda hayata geçirilecek.

Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu’nun yaptığı açıklamaya göre Happy Friday uygulaması “ilkokul öğrencilerinin ayda bir kez çantalarını Cuma günü okulda bırakmalarını ve böylece o hafta sonu daha fazla boş zamana sahip olmalarını” öngörüyor.

Ancak öğrencilerin azınlıkça’daki habere göre yine da istemeleri durumunda çantalarını eve alabileceği kaydediliyor. Geçen yıl pilot olarak hayata geçirilen uygulamada çok az öğrenci ve velinin çantaların okula kalmasını istemediği ortaya çıkmıştı.

2018 yılı başlarında ilgili Bakanlık kararının yayınlanması beklenirken, ilk aşamada ayda bir Cuma hayata geçirilmesi planlanan Happy Friday’in aşamalı olarak ayda iki Cuma’ya çıkarılabileceği ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et