Dedeağaç Hastanesi’nde skandal! Para çalan kasadar intihar etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Hastanesi’nde skandal! Para çalan kasadar intihar etti

Dedeağaç Hastanesi’nde skandal! Para çalan kasadar intihar etti

Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesinde yaklaşık 441 bin euro parayı zimmetine geçiren 47 yaşındaki kasadar kadının trajik şekilde hayatına son verdiği ortaya çıktı.

Proto Thema gazetesi Dedeağaç Hastanesinde yaşanan bu skandala yer verdi. 20 yılı aşkın süredir hastanede görev yapan kasadar kadının 2013-2015 yılları arasında zimmetine tamı tamına 441.666,80 euro geçirdiği tespit edildi.

Yaptıklarının ortaya çıkacağını anlayan kadın 2016 yılı Şubat ayında kendini yakarak yaşamına son verdi.

Dedeağaç Hastanesindeki bütçe açığını denetleyen müfettişlerin raporu ise azınlıkça’daki habere göre iki ay önce tamamlandı ve Savcılığa teslim edildi. Başrolde her ne kadar intihar eden kasadar kadın görünse de, raporda kasadar yardımcısı, ekonomi dairesi müdürleri ve müfettişlerle ilgili görevlerini iyi yapmamakla ilgili suçlamalar var.

Skandal nasıl ortaya çıktı?

12 Şubat 2016 tarihinde hastanenin İdari Müdürü 2015 yılındaki mali işlemlerle ile ilgili denetim yapılmasını talep etti. Aynı gün, hastane müdürünün kararıyla 47 yaşındaki kasadarın – raporda bütün hastane tarafından büyük güven duyulan ve saygı gösterilen biri olduğu kaydediliyor – ekonomi dairesinden başka bir bölüme alınmasına karar verildi.

Müdürleri tarafından 13 Şubat 2016 tarihinde 2015 mali yılının dosyasını sorunsuz bir şekilde kapatmak için mesai arkadaşlarıyla birlikte işbirliği yapması istendi.

Ancak foyasının ortaya çıkacağını anlayan 47 yaşındaki kadın hastaneye hiçbir zaman gitmedi. Sadece mesai arkadaşlarına “doğru görünmesini sağlayın, benim için dönüş yok” mesajını gönderdi. Daha sonra kadının kendini yakarak yaşamına son verdiği ortaya çıktı.

Yapılan incelemeler sonrası kadının 2013 yılında 98.999,35 euro, 2014 yılında 86.286,74 euro, 2015 yılında 214.538,87 euro ve 2016 yılında 41.481,84 euro’yu hastane kasasından “boşalttığı” tespit edildi.

Denetim açığı olduğunu fark eden kasadarın ilk aşamada hastanenin öğleden sonraki muayenelerden elde ettiği paradan çaldığı ve daha sonra bankaya yatırdığı kaydedilirken, daha sonra hastanenin diğer gelir kaynaklarına da göz koyarak zimmetine geçirdiği paraların oluşturduğu bütçe açığını kapatmak için sahte fatura hazırlamaya kadar işi götürdüğü belirlendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et