Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti 7 Aralık’ta olabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti 7 Aralık’ta olabilir

Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti 7 Aralık’ta olabilir

Yunan hükümeti Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Atina ziyaretini açıklasa da henüz ne ziyaret tarihi ne de programı belli.

Reader.gr haber sitesi Türk Cumhurbaşkanının 7 Aralık Perşembe günü Atina’yı ziyaret etmesine kesin gözüyle bakıldığını yazarken “ülkemizde 48 saat kalacak ve her şey Batı Trakya’yı da ziyaret edeceğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Atina, 65 yıl sonra ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanının Yunanistan’ı ziyaret edecek olmasına büyük önem veriyor. İki ülke ilişkilerinin 2016 yazındaki Erdoğan’ karşı düzenlenen başarısız darbe sonrası gelişen olaylardan ve Türk subayların Yunanistan’a kaçmasından sonra sarsıldığını ifade eden reader.gr “bu duruma ne başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs sorunu müzakereleri ne de son iki yılda Türk savaş uçaklarının katlanarak artan ihlalleri katkı sağlıyor” denildi.

Erdoğan’ın Atina ziyareti Yunan-Türk ilişkilerin yeniden başlamasını sağlamayı hedeflerken, Şubat ayında ise Yüksek İşbirliği Konseyinin toplantısının Selanik’te yapılacağı hatırlatılıyor.

“Yunan tarafı Türk Cumhurbaşkanının Yunan devletinin iltica hakkı verdiği 8 Türk subay hakkında konuşacağına kesin gözüyle bakıyor” ifadelerini kullanan reader.gr sitesi masaya yatırılacak konular arasında “ikili ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkartılması, İzmir-Selanik deniz seferlerinin yeniden başlaması, İstanbul-Selanik demiryolu bağlantısı, iki ülke arasındaki uçak seferlerinin artırılması, İstanbul Rumlarının ve Batı Trakya’daki Müslümanların eğitim ve din konuları” olacağını ifade edildi.

Reader.gr haber sitesi “Yunan tarafı Türkiye Cumhurbaşkanının Batı Trakya’ya gideceği değerlendirmesini” yaparken, kısa bir süre önce bölgeye ziyaret gerçekleştiren Hakan Çavuşoğlu’nun ziyaretinden daha ölçülü bir ziyaret olacağını” ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.