Kinoniko Merisma para yardımı müracaatı nasıl yapılacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kinoniko Merisma para yardımı müracaatı nasıl yapılacak?

Kinoniko Merisma para yardımı müracaatı nasıl yapılacak?

Sosyal Dayanışma Bakan Yardımcısı Theano Fotiou Yunanistan çapında sosyal temettü (kinoniko merisma) yardımı için müracaatın nasıl yapılacağını anlattı.

Realfm radyosuna dün konuşan Bakan Fotiou para yardımı için başvurularının ilerleyen günlerde internette oluşturulacak elektronik platform üzerinden yapılacağını dile getirdi.

2014 yılında dağıtılan “kinoniko merisma” için Taxisnet sisteminde bir başvuru platformu bulunuyor.

Theano Fotiou’ya göre vatandaşların ilgili platforma sosyal sigorta numaralarını (AMKA) yazarak giriş yapacaklarını ve verilerinin otomatik olarak sistemde belirteceğini söyledi.

Sosyal Dayanışmadan Sorumlu Bakan Yardımcısı azınlıkça’daki habere göre “AMKA numaralarını yazarak sisteme girecek olan vatandaşlar cep telefonlarını, email’lerini ve IBAN numaralarını kaydedecekler. Diğer bütün veriler yani 2016 yılı vergi beyannamesi hazır olacak. A21 beyannamesinde ise vergiye tabi tutulan gelir bulunuyor. Sistem tamamen otomatik. Eğer bir kişi bir evde misafir ediliyorsa, bu platforma girerek gelirini bildirmek zorunda. Böylece o evdeki bütün vergiye tabi tutulan gelirler hesaplanarak o hanenin alacağı yardım belirleniyor” şeklinde konuştu.

Kinoniko merisma yardımına el konulamayacağını kaydeden Fotiou müracaatların yapılacağı platformun henüz çalışmadığını da sözlerine ekledi. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et