Metropolit Amvrosios: Tsipras ve Bakanları ateist diye 19 kişi selde hayatını kaybetti! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Metropolit Amvrosios: Tsipras ve Bakanları ateist diye 19 kişi selde hayatını kaybetti!

Metropolit Amvrosios: Tsipras ve Bakanları ateist diye 19 kişi selde hayatını kaybetti!

Eşcinseller aleyhindeki söylemleri nedeniyle yargılanacak olan Kalavrita Metropoliti Amvrosios bu kez de Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ve Bakanları hedef aldı.

Kişisel bloguna yüklediği yazıda Metropolit Amvrosios “19 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin Başbakan Aleksis Tsipras’ın ve Bakanlarının ateist olmasından kaynaklandığını” kaydetti.

Kaleme aldığı yazıda bu büyük felaketin televizyon kanalları tarafından ekranlara yansıtıldığını ve izah edilmeye çalışıldığını, birçok yetkilinin doğal felaketleri değerlendirdiğini ifade eden Amvrosios: “Ancak ateistliğini beyan etmiş Başbakan ve çok sayıda bakanın bulunduğu bugün için yaşadığımız bu devlette hiç kimse televizyon programlarına Kilise’nin de bu konudaki görüşünün duyulması için Tanrının bir temsilcisini, kiliseden bir şahsiyeti çağırmadı! Kaldı ki bu tür afetler değerlendirildiğinde Kilise’nin görüşü en güvenilir görüştür!” ifadelerini kullandı.

Yazının devamında İncil’den açlık ve depremler gibi doğal afetlerle ilgili örneklere yer veren Kalavrita Metropoliti azınlıkça’daki habere göre “Bunlara selleri de ekleyebiliriz. Tüm bunlar Yaratan Tanrı’nın yarattığı varlığın, yani insanın dinden dönmesine karşı duyduğu öfkeyi ifade ediyor” şeklinde yazdı.

Kalavrita Metropoliti Amvrosios’un kaleme aldığı yazının Yunanca tam metni BURADA!

İLGİLİ HABER

Metropolit Amvrosios eşcinsellerle ilgili söylemlerinden yargılanacak

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.