İndirimli DEİ elektrik faturası için yeni kriterler belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İndirimli DEİ elektrik faturası için yeni kriterler belli oldu

İndirimli DEİ elektrik faturası için yeni kriterler belli oldu

Dar gelirli vatandaşlara indirimli elektrik öngören DEİ sosyal elektrik faturası uygulaması için belirlenen yeni kriterler açıklandı.

Enerji Düzenleme Kurumu (RAE) tarafından Yunanistan Enerji Bakanlığına sunulan rapor %22’den başlayarak %83’e varan indirim öngörüyor. Kriterlerin ay sonuna kadar açıklanacak Bakanlık kararı ile netleşeceği ifade ediliyor.

Elde edilen bilgilere göre sosyal elektrik faturası için yeni mali kriterler getiriliyor. Örneğin yurtiçi veya yurtdışındaki mevduatlar, hisse senetleri, tahviller ve gayrimenkuller bildirilecek. Ancak asıl hedeflenenin ise gayrimenkulleri olmasına rağmen bunları değerlendiremeyen ve zorluk çeken vatandaşların da sosyal elektrik faturası uygulamasına dahil edilmesi olduğu kaydediliyor.

Sosyal Dayanışma Geliri (KEA) yardımını alan vatandaşlar ile birlikte çok çocuklu ailelerin de bundan böyle bu uygulamaya dahil edileceği kaydediliyor. Daha önce geçerli olan kriterlerin de katılaştırılmadığı ve aynı şekilde geçerli olmaya devam edeceği dile getiriliyor.

%83 olan en büyük indirimin aşırı fakirlik şartları altında yaşayan KEA yardımı alan vatandaşlara yapılacağı ifade ediliyor. Bu kategorideki vatandaşlar elektrik faturalarında yer alan “düzenlenen faturalar” (rithmizomenes hreosis) bölümündeki ücretlerden tamamen muaf tutulacak. Azınlıkça’daki habere göre daha sonra ise gelir ve malvarlığı kriterlerine göre sosyal elektrik faturası uygulaması üç aşamalı uygulanacak:

  1. aşama: Bu kategoride MWH başına 65 euro finansman alacak ve diğer ücretlere %60 indirim sağlanacak haneler yer alacak.
  2. aşama: Bu kategoride MWH başına 55 euro finansman alacak ve diğer ücretlere %40 indirim sağlanacak haneler yer alacak.
  3. aşama: Bu kategoride MWH başına 30 euro finansman alacak ve diğer ücretlere %22 indirim sağlanacak haneler yer alacak.

Diğer taraftan lüks vergisi ödeyenlerin, yat mürettebatı için maaş ödeyenlerin, çocuklarını özel okullarda okutanların, hizmetçi ve özel öğretmeni veya personeli bulunan hanelerin ayrıca büyük hacimli otomobil sahiplerinin de bu uygulamadan yararlanamaması öneriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et