Esat Hüseyin tütün için prim istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Esat Hüseyin tütün için prim istedi

Esat Hüseyin tütün için prim istedi

Gümülcine’de (Komotini) gerçekleşen Doğu Makedonya-Trakya Kalkınma Kongresinde tütün üreticilerinin talepleri dile getirildi.

Kongrede söz alan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin “tütünün bağlantılı prime dahil edilmesini” talep etti.

Batı Trakya’da 9 bin kişinin tütün ektiğini ve kooperatifin 6 bin üyesi bulunduğunu kaydeden Esat Hüseyin bunların büyük bir kısmının sadece tütüncülükle uğraştığını belirtti.

“2010 yılında tütün üreticilerinden primlerin %50’sinin kesildiğini ve kaliteli ürün üreten tütüncülerin büyük bir haksızlığa maruz kaldığını” yaptığı konuşmada dillendiren Başkan Hüseyin “üretilen tütünün ekseri çoğunluğu ihraç ediliyor ve ülkeye 370 milyon euro getiriyor” dedi.

Yeni Ortak Tarım Politikası ile görüşmelerin başladığı bu süreçte tütünün yeniden prime bağlanmasını talep eden Esat Hüseyin azınlıkça’daki habere göre “bölgede yetiştirilen basma tipi tütünün talep görmesine rağmen iki yıl içerisinde tütüne verilen primin sıfırlanacağını” söyledi.

Özellikle Rodop ilinde sanayi üretiminin ve inşaat sektörünün durmasıyla tütünün birçok aile için tek geçim kaynağı olduğunu belirterek Bakanlığın bu konuda gerekeni yapmasını istedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.