Dedeağaç Azınlık Derneğinden açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Azınlık Derneğinden açıklama

Dedeağaç Azınlık Derneğinden açıklama

Dedeağaç Azınlık Derneği’nin gönderdiği basın açıklaması şu şekildedir:

Aşağıdaki dilekçe Derneğimiz tarafindan tüm Evros Milletvekillerine ( Anastasios Dimoshakis, Natasa Gkara, Dimitris Rizos ve Giorgos Kaisas) ve tüm Azınlık Milletvekillerine (Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek ve İlhan Ahmet) sunuldu. Onların sayesinde sesimiz duyulur, hükümet bizim varlığımızın farkına varır diye umut ediyoruz. HAYIRLISI.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ <<ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ>> ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το πιλοτικό πρόγραμμα που αποφάσισε να εφαρμόσει η πολιτεία στα νηπιαγωγεία, δεν ικανοποιεί τις ανάγκες της Μειονοτικής εκπαίδευσης. Επιθυμούμε δίγλωσσα νηπιαγωγεία όπως συμβαίνει και στα Μειονοτικά Σχολεία.

Παρακολουθούμε το δυσάρεστο γεγονός ακόμη και από αυτό το ανεπαρκές πρόγραμμα να εξαιρείται ο διαχρονικά παραμελημένος Έβρος και αυτό δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Η Μειονότητα είναι κάτι το ενιαίο και οι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται, ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαντικούς τομείς όπως η Παιδεία πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς εξαίρεση ισότιμα και στους τρεις Νομούς της Θράκης.

Ζητάμε λοιπόν από την κυβέρνηση το αυτονόητο, ισότιμη αντιμετώπιση για την Μειονότητα του Έβρου με τους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Το αίτημα μας αυτό προήλθε μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και το παραδίδουμε στον Βουλευτή millevekil-ismi ζητώντας του να το μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό.

Anaokullarıyla ilgili olarak, Devletin uygulamak istediği pilot programı, Azınlığın eğitim ihtiyaçlarının çok uzağında olduğu açık ve nettir.

İlkokullar gibi çift dilde anaokulları istiyoruz. Ancak bu kötü de olsa pilot programından Evros İlinin dışlanmasını kınıyor ve anlam veremiyoruz.

Azınlık bir bütünlüktür. Alınan kararlar, özellikle söz konusu eğitim gibi önemli bir alan olunca, her üç ili de kapsamalıdır.

Tüm yetkililere seslenip böyle kararların, Rodop ve İskeçe gibi Evros İli için de geçerli olmasını talep ediyoruz. AZINLIK ARASINDA ÜÇ İL İÇİN EŞİTLİK İSTİYORUZ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et