Kötü haber! 13 bin kişinin KEA para yardımları askıya alındı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kötü haber! 13 bin kişinin KEA para yardımları askıya alındı!

Kötü haber! 13 bin kişinin KEA para yardımları askıya alındı!

Çalışma, Sosyal Sigortalar ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı Yunanistan çapında sosyal dayanışma gelirinden (KEA) istifade eden yaklaşık 13 bin kişinin başvurusunu askıya aldı!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yapılan denetimler sonrası hanelerin bilgi ve verilerini güncellemediği gerekçesiyle başvuruların askıya alındığı, hak sahiplerinin durumlarıyla ilgili değişiklikleri en geç bir ay içerisinde güncellemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada “13 Kasım 2017 tarihinde yaklaşık 13.000 onaylı başvuru, yapılan aylık çapraz denetimler sonrasında hak sahiplerinin mevcut durumlarını yansıtacak değişiklileri sisteme bildirmemesi nedeniyle askıya alındı. Askıya alma süreci, programdan bir yıl ihraç edilme gibi diğer yaptırımların önüne geçilmesi için devreye sokuldu” denildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde belediyelere bu konuda gerekli talimatların verileceği ve programa devam etme hakkı olan hanelerin gelecek ay geriye dönelik ödemelerini de alarak hakkı olan sosyal dayanışma yardımını alacakları ifade edildi.

Sorunun özellikle KEA yardımını alan ailelere “çocuk parası” da olarak bilinen OGA’nın aile yardımının yatırılması ve bu paranın sisteme bildirilmemesi nedeniyle ortaya çıktığı değerlendirmesi yapılıyor. Azınlıkça’daki habere göre bu yardımı almış olan hanenin mali durumunun değiştiği sayılıyor ve yeni ödemelerin bu değişikliğe göre hesaplanıp yapılması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.