Evros’ta askeri bölgede yakalanan Hollandalı gazeteci serbest bırakıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’ta askeri bölgede yakalanan Hollandalı gazeteci serbest bırakıldı

Evros’ta askeri bölgede yakalanan Hollandalı gazeteci serbest bırakıldı

Yunan-Türk sınırlarında 13 Kasım Pazartesi günü tutuklanan Hollandalı gazeteci serbest bırakıldı.

Al Jazeera’da yer alan habere göre Hollanda vatandaşı gazeteci Sakir Khader Türkiye’den Yunanistan’a Evros bölgesinden giriş yapan mültecileri konu alan röportaj yapıyordu. Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 50 kadar Suriyeli göçmenlerden oluşan bir grubu sınırları geçtiği sırada takip eden gazeteci, Dimetoka (Didimotiho) yakınlarındaki askerî bölgeye izinsiz girdiği suçlamasıyla diğer mültecilerle birlikte gözaltına alındı. Aynı bölgeye daha önce gelen bir meslektaşı ise görüntü almanın yasak olduğunu belirten herhangi bir tabela olmadığını ifade ediyor.

Serbest bırakıldıktan sonra Selanik’e ulaşan Hollandalı gazetecinin bugün vatanına geri dönmesi bekleniyordu. NOS televizyon kanalına konuşan Khader “30 saat tutuklu kaldım ve kötü muameleye maruz kaldım” ifadelerini kullandı ve ekledi “Telefon açmama izin verilmedi ve sürekli olarak IŞİD ile ilgili sorular yöneltildi”.

Al Jazeera Yunan Polisinin biri Alman ikisi Iraklı olmak üzere üç kişinin daha aynı vakada gözaltına alındığını ve tecilli cezalar kendilerine verildikten sonra Salı günü serbest bırakıldıklarını duyurduğunu kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.