Dedeağaç ‘Black Friday’ çılgınlığına hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç ‘Black Friday’ çılgınlığına hazırlanıyor

Dedeağaç ‘Black Friday’ çılgınlığına hazırlanıyor

Yunanistan’da ilk kez geçen yıl ilk kez yapılan büyük indirimli satış kampanyası Black Friday (Kara Cuma) kalıcı olacağa benziyor.

Azınlıkça’daki habere göre Dedeağaç (Alexandroupoli) şehri şimdiden daha bu yıl 24 Kasım’da yapılacak Black Friday çılgınlığına katılmaya hazırlanıyor, zira çok sayıda mağaza geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük indirimli satışlar yapacağını açıkladı.

Black Friday ABD’de Şükran Günün’den, yani Kasım ayının dördüncü Perşembe’sinden, sonra gelen ilk Cuma gününe deniyor. Dört gün boyunca %80’lere varan büyük indirimler ve kampanyalar uygulanıyor. Kanada ve İngiltere’de de Black Friday günü var. Mağazalar çok erken saatte açılıyor ve geç kapanıyorlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yapıyorlar.

Oluşan büyük sorun

Her ne kadar Black Friday birçok mağazanın işine yarasa da bir taraftan da aşırı tüketim sorununa yol açıyor. Özellikle de gençler ve öğrenciler Black Friday akımına kapılarak sırf fiyatlar uygun diye ihtiyaçları olmayan şeyleri de satın alabiliyor.

Bunun dışında Yunanistan’da geleneksel olarak mağazaların büyük cirolar elde ettiği Noel ve yılbaşı alışverişlerinden de önemli bir pay aldığı görülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et