Yunanistan mali krizden kenevir ile çıkacak! Yatırımcılar kapıda bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan mali krizden kenevir ile çıkacak! Yatırımcılar kapıda bekliyor

Yunanistan mali krizden kenevir ile çıkacak! Yatırımcılar kapıda bekliyor

Bloomberg Haber Ajansı Yunanistan’da tıbbi amaçla kullanılacak kenevir yatırımına yer verdi.

İlgili haberinde Tarım Bakanı Vaggelis Apostolu’nun demecine yer veren Bloomberg, Yunan Bakanın “Kenevirin tıbbi amaçla kullanımına yatırım yapanlar şimdilerde gözünü Yunanistan’a çeviriyor. Buradaki güneşli hava gelecekte hayata geçirilecek elverişli yasalar hükümete ülkeyi 7 yıldır içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmaya yardımcı olabilir” ifadelerini kullandığını aktarıyor.

Tarım Bakanının ayrıca Yunanistan’da kenevir üretimi için sera inşası projelerine 1,5 milyar euro’nun üzerinde yatırım yapmayı düşünenlerin olduğunu dile getirdiği aktarılırken, azınlıkça’daki habere göre bu durumun Yunanistan’ın önümüzdeki 10 yıl içerisinde global kenevir piyasasında 200 milyar euro’luk bir paya sahip olabileceği anlamına geldiğini ifade diyor.

Diğer taraftan tıbbi amaçlı kullanılmak üzere üretilecek kenevirle ilgili hazırlanan yasa tasarısını hazırlayanlar 12-15 kenevir serasının en azından 400 kişiye iş imkânı sağlayabileceğini ifade ediyorlar.

Macaristan veya ABD’nin farklı yerlerinde geçerli olanın aksine Yunanistan’da kenevir sadece tıbbi amaçla üretilecek ve piyasaya sürülecek.

Bu konuda da Tarım Bakanı “Ailelerinde kanser veya Parkinson gibi ciddi rahatsızlıkları bulunan fertlere sahip binlerce Yunan hanesi burada üretilen ilaçlardan faydalanabilecek” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et