Spirtzis: Batı Trakya Balkanlar bölgesinin başlangıcı olmalı ve olabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Spirtzis: Batı Trakya Balkanlar bölgesinin başlangıcı olmalı ve olabilir

Spirtzis: Batı Trakya Balkanlar bölgesinin başlangıcı olmalı ve olabilir

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Hristos Spirtzis 14 Kasım Salı günü Gümülcine’de yaptığı açıklamalarda otoban gişelerine değindi.

Bakan Spirtzis, Hükümetin uygulamayı planladığı oransal otoban gişesi ücreti sitemini – kat edilen kilometreye göre ücret ödeme – ilk olarak Egnatia Otobanı’nda uygulanacağını ifade etti.

Kreditörlerle yapılan anlaşma çerçevesinde hükümetin yeni otoban gişeleri yaptığını ve inşa edilen yeni gişelerin çalışacağını ifade eden Spirtzis, elektronik oransal otoban gişesi projesiyle ilgili ihalenin devam ettiğini ve bu sistemin uygulanacağı ilk otoyolun Egnatia Otobanı olacağını belirtti. Azınlıkça’daki habere göre Başbakan Aleksis Tsipras da dün akşam yaptığı konuşmada bu ücretin kilometre başına 0,03 euro olarak belirleneceğini kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Spirtzis ayrıca TIR gibi ağır taşıtların otoban dışındaki çevre, yan veya köy yollarından geçmesini yasaklayan Bakanlık kararının da ilerlediğini söyledi.

Diğer taraftan Yunanistan ile Bulgaristan arasında Kavala, Dedeağaç (Alexandroupoli) ve Selanik limanlarını Karadeniz’in iki limanı ve Tuna Limanı ile bağlayan anlaşmaya özel atıfta bulunan Bakan Spirtzis bölge ile ilgili olarak ise “(Batı) Trakya Balkanlar bölgesinin başlangıcı olmalı ve olabilir” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et