Kulis: Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a ne zaman gelecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kulis: Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a ne zaman gelecek?

Kulis: Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a ne zaman gelecek?

To Vima gazetesinden Aggelos Athanasopulos Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinin gecikeceği yönünde güçlü işaretler olduğunu yazdı.

7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Türk Cumhurbaşkanının bu ziyaretinin “gecikeceği” yönünde artık kuvvetli işaretler olduğu belirtilen yazıda “To Vima gazetesinin elde edildiği bilgilere göre bu ziyaretin 2018 yılı içerisinde gerçekleşmesi de ihtimal dışı sayılmaması gerekiyor. Bunun arkasındaki gerekçeler ise Türklerin Ege ve Doğu Akdeniz’de ayrıca Batı Trakya’da giderek artan tahriklerinde aranmalı” ifadeleri yer alıyor.

“Hükümet ve diplomatik kaynaklar Atina’nın temasları yoğunlaştırma çabasında olduğunu kaydederek, şartlar müsaade ederse böylece ilişkilerin de iyileşebileceğini ifade ediyorlar” ifadelerine yer verilen analizde “Ancak Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın anamuhalefet ND Partisinin Dışişleri Sorumlusu Yorgos Koumoutsakos’un detaylı soru önergesine (Batı Trakya’da Türklerin uygulamalarıyla ilgili bir başka soru önergesi de sundu) verdiği cevapta Türklerin Ege’deki faaliyetlerinde oldukça artış olduğu görülüyor. Ankara tatbikat için sürekli büyük bölgeleri ‘kapatıyor’, kısa süre önce İmia’da olduğu gibi Yunanistan’ın egemenliğini sorgulayan hamleler yapıyor ve yoğun bir şekilde askersizleştirme konusunu öne çıkarıyor. Ayrıca araştırma gemisi Odin Finder’i de sürekli taciz ediyor” denildi.

En çok rahatsızlığı Hakan Çavuşoğlu’nun ziyareti verdi

Ancak Atina’yı son günlerde en çok rahatsız eden olayın “Türk Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Batı Trakya’ya yaptığı ziyaret-şov oldu” ifadelerine yer verilen yazıda “Ziyaret programı ve İskeçe Türk Birliği ofislerine yapılan ziyaret Aleksis Tsipras’ı oldukça fazla rahatsız etmişe benziyor. Başbakanın kurmayları azınlık ile ilgili reformların Başbakanın bütün bölge halkına verdiği vaatleri teşkil ettiğini dile getirdiler. Bu reformlar bölgenin enerji ve ulaştırma ağlarını bina etme ve yenileme aracılığıyla bütün bölgenin iyileştirilmesi çerçevesine dahildir” ifadeleri yer aldı.

Azınlıkça’da yer verilen habere göre Athanasopulos imzalı yazı son olarak şu ifadelerle noktalandı:

“Başbakan Tsipras’ın Batı Trakya’ya 14 Kasım Salı günü yapacağı ziyaret kapsamında bazı önlemler açıklaması ihtimaller dahilinde. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Batı Trakya’yı ziyaret etmeyi arzuladığını dile getirdiği yönünde bilgiler var ve gerçekleşmesi durumunda bu hamle derin bir siyasi sembolizm içerir”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et