Batı Trakya’da kalıp yeni başlangıç yapmayı tercih etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da kalıp yeni başlangıç yapmayı tercih etti

Batı Trakya’da kalıp yeni başlangıç yapmayı tercih etti

Asıl mesleği elektrikçilik ve inşaat ustalığı olan Gümülcineli Rıdvan Şükrü son bir buçuk yıldır kendi mini marketini işletiyor.

Yunanistan’da mali krizin vurduğu sektörlerin başında gelen inşaat sektörü Gümülcineli Rıdvan gibi birçok kişiyi zor durumda ve yeni başlangıçlar yapmak zorunda bıraktı. Rıdvan da bu durumu ERA Komotini Devlet Radyosundan Maria Nikolau’ya verdiği demeçte “Ya yurtdışına gidecektim ya da başka bir şeyler bulmam gerekiyordu” ifadeleriyle özetledi. “Vatanımda kalıp buradan şansımı denemek istedim. Mahallem bizi destekliyor, biz de uğraşıyoruz” ifadelerini kullanan Rıdvan Şükrü mini market açma kararını kaldığı mahallede saatlerce açık olan bir market olmadığını fark edince karar verdiğini söylüyor.

“Sabah 7’den gece 10’a kadar buradayız ve eşimle birlikte çalışıyoruz” diyen Gümülcineli marketçi “Çalışanlarımız yok ve Allah’a şükür işin üstesinden geliyoruz” ifadeleriyle insanların kendilerine sunduğu destekten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Bu işin saygılı, hizmetkar, sabırlı ve müşteriye aradığını sunmayı gerektirdiğini söyleyen Rıdvan Şükrü “Fiyatların da iyi olması ve çok saat çalışman gerekiyor” diyor ve cirolarının artmasının kendilerini umutlandırdığını kaydederek. “Doğru tercihi yapıp yapmadığımızı gelecek gösterecek” ifadeleriyle sözlerini noktalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et