Evli çiftler vergilerden kurtulmak için boşanıyor! Bakın neden... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evli çiftler vergilerden kurtulmak için boşanıyor! Bakın neden…

Evli çiftler vergilerden kurtulmak için boşanıyor! Bakın neden...

Yunanistan’daki mali kriz çiftlerin ilişkilerini de etkilemiş durumda.

Boşanma oranlarının %20’inin üzerine çıktığı ülkede, çok sayıda çiftte ayrı yaşadıklarını beyan diyor.

Birçok çift gerçekte de ayrılırken diğer taraftan çok sayıda çiftin ise Maliyeden kurtulmak için kağıt üzerinde ayrıldığı artık bilinen bir sır haline geldi.

Enikonomia.gr haber sitesi çiftlerin Maliye dışında bankalardan da kurtulmak, sosyal yardımlardan faydalanmak, %50 indirimli ENFIA ödemek veya indirimli elektrik uygulamasından istifade etmek amacıyla kağıt üzerinde boşandığını kaydediyor.

Özellikle de iflasın eşiğindeki şirketlerde bu tür “ayrılıkların” daha da yaygınlaştığı ifade ediliyor.

Zira çift boşanınca en azından eşlerden biri banka hesabının dondurulması gibi sıkıntılardan kurtulmuş oluyor. Ayrılma sonucu çiftler ayrı ayrı gelir beyanında bulunurken, aile geliri de ikiye bölünmüş oluyor ve genellikle çocukların velayetini de kadın üstlenerek düşük veya sıfır gelir beyan ediyor.

Durum böyle olunca sosyal dayanışma geliri gibi birçok sosyal yardımdan istifade edebiliyor. Çiftlerin boşanması veya ayrılık sürecinde olduklarını maliyeye bildirmeleri durumunda evlerini hacizden koruyabiliyor, ısınma akaryakıtı primi alabiliyor, banka hesaplarına el konulmasının da önüne geçebiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et