Başbakan Tsipras’a mektup yazdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras’a mektup yazdı

Başbakan Tsipras’a mektup yazdı

Kaldığı eve saldırı düzenlenen 11 yaşındaki Afganistan göçmeni Amir’in annesi Başbakan Aleksis Tsipras’a mektup yazdı.

Yunan Mülteci Forumu dün Amir’in annesinin Başbakan Aleksis Tsipras ile yaptığı görüşme için hazırladığı fakat okuyamadığı mektubu yayınladı.

Hatırlanacağı üzere Amir yapılan kura sonrası 28 Ekim OHİ Bayramı için düzenlenen resmi geçit töreninde bayrakçı seçilmişti ancak kendisine bayrak verilmemiş ve okulun ismini yazan tabelayı taşımıştı. Daha sonrasında ise Amir’in evine taşlı saldırı düzenlenirken, Başbakan Aleksis Tsipras Amir’i annesi ile birlikte Başbakanlıkta ağırlayarak kendisine Yunan bayrağı hediye etmişti.

Amir’in annesi Arzu Himatian’ın kaleme aldığı ve azınlıkça tarafından Türkçeye çevrilen o mektup şöyle:

“Saygıdeğer Başbakan,

Öncelikle size içtenlikle teşekkür ederim. İltica başvurusunda bulunan bir kişi, bir anne ve bir Afgan olarak size birkaç konuyu aktarmama müsaade ediniz. Benim ve çocuklarımın başından geçen olay korkunçtu ancak bu olay sizin ve Yunanistan için daha korkunç ve üzücü. Sizi ve Yunanistan’ı rencide ediyor. Dikkatli olunuz. Ben üç küçük çocuğu bilinen bir anneyim ve bizi koruyacak birisi yok.

Erkek kardeşim yaklaşık iki yıldır çok kötü durumda Midilli’deki hotspot’ta kalıyor. Kardeşimin yanımda olmasına ihtiyacım var. Onun yanımda olmasına yardımcı olunuz. Eşim ise Almanya’da iltica başvurusu yaptı. Eşimle yeniden birleşmemiz için bana yardım ediniz.

Çocuklarımın babalarına ihtiyaçları var. Bu tür sorunlarla karşı karşıya olan tek kadın değilim. Binlerce insan adalarda insanlık dışı koşullarda yaşıyor ve binlercesi başka ülkelerdeki aileleriyle birleşmeyi bekliyor.

Teşekkür ederim.

Saygılarımla, Arzu Himatian”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et