Başbakanlıktan Ankara’ya mesaj: Batı Trakya’daki reformlar Türkiye’nin meselesi değil - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakanlıktan Ankara’ya mesaj: Batı Trakya’daki reformlar Türkiye’nin meselesi değil

Başbakanlıktan Ankara’ya mesaj: Batı Trakya’daki reformlar Türkiye’nin meselesi değil

Real.gr sitesine konuşan üst düzey hükümet yetkilisi Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Atina ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

İsmi açıklanmayan bir hükümet yetkilisi real.gr haber sitesine yaptığı açıklamada “(Batı) Trakya’daki Müslüman azınlığın konuları Başbakanın Yunan vatandaşlarına karşı verdiği sözlerle ilgilidir ve hiçbir şekilde Türkiye ile müzakere edilecek bir konu değildir” ifadelerini kullandı.

Enikonomia.gr haber sitesi ise bu açıklamaları “Atina, Recep Tayip Erdoğan’ın ziyareti sırasında (Batı) Trakya’nın Erdoğan tarafından kullanılacak bir alan olmamasını hedefliyor” değerlendirmesini yaparken “Erdoğan’ın Atina ziyareti öncesi Başbakanlığın ‘Trakya’daki reformlar Türkiye’nin meselesi’ değil mesajını verdiğini” yazdı.

7-8 Aralık tarihlerinde Atina’yı ziyaret etmesi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Tsipras ile görüşecek.

Diplomatik kanallar aracılığıyla önümüzdeki günlerde Türk Cumhurbaşkanının ziyaret programı ve yapacağı ziyaretler netliğe kavuşturulacak. Yunan hükümetinin ise, Erdoğan’ın Batı Trakya’yı da ziyaret etmek isteyeceği değerlendirmesi yaptığı belirtiliyor. Ancak Atina’nın gerginlik istemediği ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Yunanistan’a yapacağı ziyareti kolaylaştıracak olumlu atmosferin oluşturulmasını istediği ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER

ND’den Dışişlerine Türkiye soru önergesi

Atina’dan Ankara’ya Çavuşoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili cevap

Başbakan Tsipras neden Türk Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile görüşmedi?

Türk Cumhurbaşkanının Atina ziyaret tarihi kesinleşti

Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Batı Trakya’yı ziyaret etti

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et