Yeşil çayın pek bilinmeyen 6 müthiş faydası - Azınlıkça
Yaşam

Yeşil çayın pek bilinmeyen 6 müthiş faydası

Yeşil çayın pek bilinmeyen 6 müthiş faydası

Çayın yeri bizim ülkemizde bir başkadır. Hem siyah çayımızın ünlü olması hem de çay hastası bir millet olmamız ülkedeki çay tüketimini oldukça arttırıyor.

Ancak bugünkü konumuz siyah çay değil, çayların Asya’da en çok tüketilen ve en sağlıklı çeşitlerinden biri olan yeşil çay ve onunla ilgili bilinmeyen. Peki yeşil çayın faydaları nelerdir, daha önemlisi bu çay ile ilgili bilmediklerimiz nelerdir? Sizler için önemli 6 maddeyi özetledik.

1. Karaciğerinize iyi gelir

Karaciğer toksinleri ve vücudumuza zarar maddeleri atmaya yarar. Vücudumuzun en değerli organlarından bir tanesidir çünkü karaciğerin fonksiyonel çalışmaması tüm sağlığımızı etkiler.

Her gün bir bardak yeşil çay içmek karaciğeri temizler ve düzgün çalışmasına fayda sağlar. Düzenli yeşil çay tüketimi alkol gibi toksinlerin sebep olduğu hasarı önlemeye yardımcı olur ve iltihabı önler.

2. Sindirime yardımcı olur

Yeşil çay laksatif etkisi sayesinde gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olur ayrıca kabızlığın tedavisinde de tüketilebilir.

3. Diş sağlığı için birebirdir

Geleneksel Çin tıbbı, diş sağlığını korumak ve ağız enfeksiyonlarına karşı savaşmak için yeşil çay tüketimini önermiştir.

4. Kanserden korur

Yapılan birçok çalışma çeşitli kanser tiplerinin önlenmesi konusunda gelecek vaat eden bir çay türü olduğunu göstermiştir.

McGill Üniversitesi’nde yapılan araştırma, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların prostat kanseri riskini azaltabileceğini göstermiştir. Bir başka çalışma ise akciğer kanseri riskini %18 azalttığını belirtmiştir.

Ayrıca mide ve sindirime yaptığı katkılardan ötürü Çin’de yapılan araştırmalarda mide, pankreas, yemek borusu, prostat ve kolon kanseri riskinin azalmasına da destek sağladığı öngörülmektedir.

5. Kalbin yakın dostudur

İçerdiği antioksidanlar kanda bulunan kötü kolesterol miktarını dengelemeye yardımcı olur, ayrıca kan damarlarında plak birikmesini de önler. Bu da yeşil çayı iyi bir kalp dostu yapar.

6. Antioksidan bakımından zengindir

Vücudumuza zarar veren kimyasallarla savaşan antioksidanlar bakımından çok zengin bir besin olan yeşil çay vücut direncimiz ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Böylece birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır.

Kaynak: hayatbilgileri.com

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et