Yeni hastalık: Ölü popo sendromu - Azınlıkça
Yaşam

Yeni hastalık: Ölü popo sendromu

Yeni hastalık: Ölü popo sendromu

Yeni çağda gelişen farklı hastalıklarla birlikte yeni hastalıklar da görülmeye devam ediyor.

Ölü popo sendromu bir çok insanın henüz hiç duymadığı bir terim olsa da çağımızda yaygın olan bir hastalık.

Ölü popo sendromu çağımızın en çok görülen hastalıklarından bir tanesi olsa da birçok kişi bunun farkında bile olmuyor.

Ölü popo sendromu bir çok insanın henüz hiç duymadığı bir terim olsa da tıp dünyasında oldukça yaygın bir hastalığın ismi. Daha çok masa başı çalışanların başına gelen ve gluteal amnezi olarak bilinen ölü popo sendromu Ohio State Wexner Tıp Merkezi’nden fizik terapist Chris Kolba ‘nın ortaya attığı bir tez.

Basa başında oturan kişilerin duruş bozukluğundan çok aslında gizli bir şekilde ölü popo sendromuna yakalandığını belirten tezde kalça bölgesinde bulunan gluteus medius adlı kasların sendroma sebep olan kaslar olduğu belirtiliyor.

Ölü popo sendromu henüz resmi olarak bir hastalık gibi görülmese de, sebebi gluteus maximus adı verilen kasların gerektiği gibi çalışmamasından yola çıkar. Bu kasların doğru şekilde çalışmaması da bel ve ayak bileği sorunlarına, bel ağrısı, kalça ağrısı ya da vücudun başka yerlerinde ağrılara da yol açabilir.

DBS adı ile de bilinen ölü popo sendromuna daha çok hareketsiz bir hayatı olanlar, sürekli masa başında çalışanlar, sürekli oturma pozisyonunda olan kişiler yakalanıyor.

Eğer hayatınız hareketsiz ya da masa başında devam ediyorsa ölü popo sendromuna yakalanıp yakalanmadığınızı anlamak için küçük bir test yapabilirsiniz. Ayağa kalkın ve ileriye kocaman bir adım atın. Leğende yer alan havuzcuk yani pelvisiniz eğer bacağınızı attığınız yöne kayıyorsa ölü popo sendromuna yakalanmış olabilirsiniz.

Ölü popo sendromunu önlemek ya da yakalanmamak için kalça egzersizleri yapabilir, sabah ve akşamları esneme hareketleri uygulayabilirsiniz. Maşa başı çalışma şeklinize bir saat aralıklar koyarak bu ara.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/09/12/abur-cubur-ivir-zivir/olu-popo-sendromu/

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et